Voor de koffiekoek:
1Doe de ingrediënten bij elkaar en laat het deeg zo’n 7 minuten mengen op een trage snelheid en daarna 10 minuten op een snelle snelheid tot een mooi, homogeen mengsel ontstaat.
2Laat het deeg één uur rijzen op kamertemperatuur.
3Druk het deeg goed plat, leg het 30 minuten in de diepvriezer en daarna 2 uur in de koelkast.
4Rol het deeg uit en leg de boter in het midden van het deeg. Vouw het toe en rol het opnieuw uit. Plooi (toereer) zo’n 4 keer.
5Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
6Rol het deeg opnieuw uit en vouw het in 3 delen.
7Laat het deeg opnieuw 30 minuten rusten in de koelkast.
8Rol het deeg uit tot ongeveer 4 mm dikte.
9Snijd er vierkantjes uit van 9 x 9 cm.
11Bestrijk het deeg met ei en spuit in het midden crème patissière (banketbakkersroom).
12Bak de koffiekoeken gedurende 15 à 20 minuten op 170 graden.
De banketbakkersroom (crème patissière):
1Laat de gelatine weken in koud water.
2Verwarm de melk samen met de vanillestok.
3Meng de suiker met de maïzena en voeg er de eierdooiers aan toe. Meng goed.
4Haal de melk van het vuur wanneer die kookt, voeg er het eimengsel aan toe en meng alles goed door elkaar.
5Zet het mengsel terug op het vuur en laat het gedurende 2 minuten doorkoken op een matig vuur. Blijf intussen goed roeren.
6Voeg de geweekte gelatine en de NESCAFÉ Dolce Gusto Cafe au Lait toe.
7Laat het geheel een nacht in de koelkast rusten en opstijven.
8Roer het de volgende dag goed om.
De banaan in NESCAFÉ Dolce Gusto Cafe au Lait:
1Meng de NESCAFÉ Dolce Gusto Cafe au Lait met de suiker en laat afkoelen.
2Snij de banaan in stukjes en laat die minstens 2 uur in de koffie marineren.
De afwerking:
1Werk de koffiekoek af met de in NESCAFÉ Dolce Gusto Cafe au Lait gemarineerde banaan.