Loading...

Uw Premio-puntensaldo wordt vernieuwd en zal binnenkort correct worden weergegeven.

DEAL KOFFIEMACHINE: TOT -€50 & 3 DOZEN GRATIS*
3000x834 koffiekoek 23000x834 koffiekoek 2

Pâtisserie

Koffiekoek met banaan

Ingrediënten

Voor de koffiekoek:

- 500 gram bloem

- 210 gram water

- 25 gram ei (de helft van één ei)

- 65 gram suiker

- 22 gram gist

- 7 gram zout

- 35 gram boter

- 200 gram toerboter

Voor de banketbakkersroom:

- 250 gram melk

- 1 vanillestok

- 22 gram maïzena

- 65 gram suiker

- 3 eierdooiers

- 30 gram boter

- 1 blaadje gelatine

- 50 gram NESCAFÉ Dolce Gusto Café au Lait

Banaan in NESCAFÉ Dolce Gusto Café au Lait:

- 200 gram NESCAFÉ Dolce Gusto Café au Lait

- 50 gram suiker

- 1 banaan

Benodigdheden

- NESCAFÉ Dolce Gusto-machine

- Een keukenrobot

Zo maak je het

Voor de koffiekoek:

1
Doe de ingrediënten bij elkaar en laat het deeg zo’n 7 minuten mengen op een trage snelheid en daarna 10 minuten op een snelle snelheid tot een mooi, homogeen mengsel ontstaat.
2
Laat het deeg één uur rijzen op kamertemperatuur.
3
Druk het deeg goed plat, leg het 30 minuten in de diepvriezer en daarna 2 uur in de koelkast.
4
Rol het deeg uit en leg de boter in het midden van het deeg. Vouw het toe en rol het opnieuw uit. Plooi (toereer) zo’n 4 keer.
5
Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
6
Rol het deeg opnieuw uit en vouw het in 3 delen.
7
Laat het deeg opnieuw 30 minuten rusten in de koelkast.
8
Rol het deeg uit tot ongeveer 4 mm dikte.
9
Snijd er vierkantjes uit van 9 x 9 cm.
10
Laat 1,5 uur rijzen.
11
Bestrijk het deeg met ei en spuit in het midden crème patissière (banketbakkersroom).
12
Bak de koffiekoeken gedurende 15 à 20 minuten op 170 graden.

De banketbakkersroom (crème patissière):

1
Laat de gelatine weken in koud water.
2
Verwarm de melk samen met de vanillestok.
3
Meng de suiker met de maïzena en voeg er de eierdooiers aan toe. Meng goed.
4
Haal de melk van het vuur wanneer die kookt, voeg er het eimengsel aan toe en meng alles goed door elkaar.
5
Zet het mengsel terug op het vuur en laat het gedurende 2 minuten doorkoken op een matig vuur. Blijf intussen goed roeren.
6
Voeg de geweekte gelatine en de NESCAFÉ Dolce Gusto Cafe au Lait toe.
7
Laat het geheel een nacht in de koelkast rusten en opstijven.
8
Roer het de volgende dag goed om.

De banaan in NESCAFÉ Dolce Gusto Cafe au Lait:

1
Meng de NESCAFÉ Dolce Gusto Cafe au Lait met de suiker en laat afkoelen.
2
Snij de banaan in stukjes en laat die minstens 2 uur in de koffie marineren.

De afwerking:

1
Werk de koffiekoek af met de in NESCAFÉ Dolce Gusto Cafe au Lait gemarineerde banaan.
2
Klaar om te serveren!
Bezig met laden...