Loading...

Bakken

Spongecake met chocolade-ganache

Dit heb je nodig

Voor de cake:

- 210 gram zelfrijzende bloem

- 130 gram cacaopoeder

- 1,5 tl bakpoeder

- 300 g (plantaardige) boter op kamertemperatuur

- 300 g lichtbruine basterdsuiker

- 6 eieren

Voor de chocolade-ganache:

- 400 g pure chocolade

- 200 ml (plantaardige) slagroom 

- 6 el NESCAFÉ Dolce Gusto Espresso Intenso

- 1 eetlepel vanillepasta

Zo maak je het

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Vet drie bakblikken van Ø 20 cm in, bekleed de bodem met bakpapier en vet dat ook een beetje in.
3
Zeef de bloem, de cacao en het bakpoeder boven een beslagkom.
4
Voeg boter, suiker en eieren toe en mix het geheel tot een glad beslag.
5
Verdeel het beslag over de bakblikken en bak ongeveer 20-25 minuten in het midden van de oven.
6
Steek er een satéprikker in om te zien of de cake klaar is.
7
Is de prikker schoon? Dan is de cake gaar.
8
Laat de cakes 5-10 minuten afkoelen, verwijder uit het blik en laat dan verder afkoelen op een taartrooster.
9
Breek de chocolade in stukken en doe ze in een kom.
10
Verwarm de chocolade au bain-marie totdat die is gesmolten.
11
Verwarm de slagroom samen met de espresso en vanillepasta in een steelpan.
12
Breng tegen de kook aan, maar laat het mengsel niet koken.
13
Schenk de hete room over de gesmolten chocola en klop met een garde tot een gladde ganache.
14
Laat 15 minuten afkoelen tot hij iets dikker wordt.
15
Verdeel enkele eetlepels over twee cakes. Stapel die op elkaar en leg de derde cake erbovenop.
16
Verdeel dan de rest van de ganache over de gehele cake. Begin met schenken in het midden van de cake en duw dan met de bolle kant van een lepel de ganache wat richting de randen van de cake, zodat-ie er mooi afstroomt.

Bezig met laden...