Bakken
Koffie muffins met havermout
Ingrediënten
- 300 gram bloem (speltbloem kan ook)
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel baksoda
- 1/4 theelepel zout
- 150 gram ruwe rietsuiker (kokosbloesemsuiker of kristalsuiker kan ook)
- 180ml oat machiato dolce gusto
- 80ml gesmolten plantaardige boter (kokosolie kan ook)
- 1 soeplepel gebroken lijnzaad gemengd met drie soeplepels water
- 3 theelepels bloem
- 3 theelepels suiker
- 3 theelepels koude plantaardige boter (niet gesmolten!)
- 3 theelepels haver
Benodigdheden
- NESCAFÉ Dolce Gusto Machine
- Muffinvormpjes
- Groot glas
- Shaker
Werkwijze
1
Verwarm je oven voor op 175 graden.
2
Meng het lijnzaad met het water in een klein kopje en laat minstens 5 minuten rusten zodat het kan opzwellen. Zo krijg je een beetje de textuur van een ei.
3
Zet een muffinbakvorm klaar en doe er je muffincupjes in.
4
Meng de bloem, bakpoeder, baksoda en de suiker samen met het zout in een aparte grotere kom.
5
Meng in een andere kleinere kom de machiato met de gesmolten boter en voeg ook het lijnzaad'ei' toe.
6
In een ander kommetje maak je de crumble door eerste de bloem en suiker te mengen en daarna met een vork de boter en de haver er door te verdelen. De boter moet de grootte blijven hebben van kleine erwtjes.
7
Giet het koffie-boter-lijnzaadmengsel bij de kom met de bloem en meng. Niet overmengen, het is een dik beslag. Vanaf alles goed geïncorporeerd is is het goed. Wanneer je te veel mengt krijg je taaie muffins.
8
Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes. Dit gaat het handigst met een ijsschep maar je kan het ook adhv 2 lepels doen. En strooi er nog rijkelijk de crumble over.
9
Bak ongeveer 18min in je voorverwarmde oven en test of ze klaar zijn door er met een prikkertje in te gaan. Er mag nog een licht kruimel aan je prikkertje hangen.
Bewaar de muffins in een afgesloten doosje op kamertemperatuur.