Loading...

Bakken

Rum baba koffie dessert met ananas

Ingrediënten

De baba:

- 300 gram bloem

- 40 gram suiker

- 5 gram zout

- 15 gram gist

- 3 eieren

- 90 gram boter

De siroop:

- 500 gram water

- 150 gram NESCAFÉ Dolce Gusto Grande

- 300 gram suiker

- 50 gram rum

- 1 sinaasappel (zestes)

De slagroom:

- 250 gram volle room

- 20 gram bloemsuiker

Benodigheden

- Machine NESCAFÉ Dolce Gusto

Werkwijze

De baba:

1
Voeg de bloem, de suiker, de gist en het zout samen in een mengkom.
2
Voeg de eieren twee per twee toe.
3
Laat een tiental minuten mengen aan een gemiddelde snelheid.
4
Spuit een beetje deeg in elke vorm en maak egaal met licht natte vingers.
5
Laat 20 tot 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
6
Bak 20 minuten op 180 graden tot ze mooi bruin zijn.

De siroop:

1
Verwarm het water met de suiker en de sinaasappelzestes.
2
Voeg de NESCAFÉ Dolce Gusto Grande et de rum toe.

De slagroom:

1
Klop de room samen met de bloemsuiker goed op.

De afwerking:

1
Verwarm de siroop tot een temperatuur van 45-50 graden.
2
Laat zo’n 20 minuten de gebakken baba in de siroop weken.
3
Haal de baba uit de siroop en laat even uitlekken.
4
Werk af met de slagroom en stukjes ananas.

Smakelijk !

Bezig met laden...